Τα γιατροσόφια της γιαγιάς

Από τα αρχαία χρόνια γνωρίζουμε πως τα βότανα της ελληνικής φύσης έχουν θεραπευτικές ιδιότητες και πως σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκαν για να ανακουφίσουν τα συμπτώματα παθήσεων. Άλλωστε υπάρχουν σύγχρονα φαρμακευτικά σκευάσματα που περιέχουν εκχυλίσματα βοτάνων.Στο project αυτό θυμηθήκαμε τα λόγια των γιαγιάδων μας που μερικές φορές έμοιαζαν να έχουν τη λύση για τα πάντα. Μας έφτιαχναν ένα χαμομήλι για να κοιμηθούμε ήρεμα και έτρεχαν με το σπαθόλαδο όταν πέφταμε κάτω και χτυπούσαμε. Και πράγματι, τα γιατροσόφια τους είχαν αποτέλεσμα!

Μερικά από αυτά παρουσιάζονται σε αυτό το σχέδιο δράσης. Ποια είναι, σε τι μας είναι χρήσιμα και το σπουδαιότερο; Πώς παρασκευάζονται και πώς χρησιμοποιούνται. Μικρές, απλές συμβουλές που απλόχερα χαρίζει η Φύση. Ας τα εμπιστευτούμε για τα μικροπροβλήματά μας.

Η ομάδα που δούλεψε για τη συγκέντρωση των συνταγών και τον σχεδιασμό του βίντεο αποτελείται από τις μαθήτριες του Α1: Βουνάτσου Βασιλική, Λάμπρου Βάσω και Παπαδημητρίου Μαρία. Σημαντική επίσης υπήρξε η συμβολή της Υπεύθυνης εκπαιδεύτριας Πετανίδου Έφης με το μάθημά της: «Βότανα & Υγεία» και της Παπαδοπούλου Ελένης.

Τα γιατροσόφια της γιαγιάς