Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Μυτιλήνη            a5

 

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας παράρτημα Καλλονής a0

 

 

ELLINOMATHEIA DIA VIOU

 

 

 

Το ΣΔΕ Μυτιλήνης υλοποιεί πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα: "Επιμόρφωση Εκπαιδευτών Ενηλίκων σε μια πολυπολιτισμική πραγματικότητα" Νο 017-1-ELO1-KA104-035529 Στο blog θα γίνεται η ενημέρωση υλοποίησης του προγράμματος. Πατήστε στην εικόνα για περισσότερα.

e

 

afisa

 

video2

Σ.Δ.Ε.: Ένα σχολείο για όλες τις εθνικότητες?

 ?Γηράσκω  αεί ? διδασκόμενος?  έλεγε ο αρχαίος σοφός Σόλων. Η διαχρονική αξία αυτής της ρήσης δεν θα μπορούσε παρά να βρει την ακριβή εφαρμογή της στο θεσμό που φέρει το όνομα Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Λέσβου, καθώς δίνει πραγματικά στους εκπαιδευόμενους μια δεύτερη ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τους όποιους γνωστικούς, ψυχολογικούς ή επαγγελματικούς τους στόχους. «Πήγα στο σχολείο, γιατί χρειάζομαι το απολυτήριο για τη δουλειά μου» ομολογεί ο Νίκος. «Δε νιώθω πια αδικημένη από την κοινωνία» δηλώνει η Στέλλα, ενώ και ο Χουσεΐν παραδέχεται ότι «Θέλω να μάθω να γράφω και να μιλάω ελληνικά, καθώς η Ελλάδα είναι πλέον ο τόπος μόνιμης διαμονής μου».

 Το Σ.Δ.Ε. Λέσβου λειτουργεί στο κέντρο της  πόλης  και στεγάζεται στο παλαιό παρθεναγωγείο, όπου παρέχει στους ενήλικες εκπαιδευόμενούς του τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τη βασική τους εκπαίδευση και να αποκτήσουν απολυτήριο γυμνασίου. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 18 μήνες και τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες 17:00-21:00 από Δευτέρα έως Παρασκευή. Η εκπαίδευση εδώ υπακούει στις σύγχρονες αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων, ενώ τα μαθήματα που διδάσκονται, οι επονομαζόμενοι «γραμματισμοί», καλύπτουν μια ευρεία θεματική, όπως αισθητική αγωγή, αγγλική κι ελληνική γλώσσα, κοινωνικές και θετικές επιστήμες, μαθηματικά, περιβάλλον και πληροφορική. Παράλληλα, δίνονται πρωτοβουλίες στους εκπαιδευόμενους να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους μέσα από ποικίλα εργαστήρια, projects, εκπαιδευτικές επισκέψεις κι εκδρομές.  Περισσότερες σχετικές πληροφορίες μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα του Σ.Δ.Ε. Λέσβου www.sdem.gr  

 Το Σ.Δ.Ε. είναι ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας. Άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών αλλά και διαφορετικών εθνικοτήτων επιστρέφουν στα θρανία του, παρά τις αυξημένες επαγγελματικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις. Το πείσμα και η επιθυμία τους να ολοκληρώσουν αυτό, που άφησαν στη μέση, τους κινητοποιεί. «Το Σ.Δ.Ε. είναι ένα άνοιγμα δρόμου προς τη γνώση και μας βοηθάει να αξιοποιούμε δημιουργικά τον χρόνο μας» επισημαίνει η Σοφία. Το καλό κλίμα που επικρατεί και οι φιλικές σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των εκπαιδευομένων  και των εκπαιδευτών  δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και καλλιεργεί τις κατάλληλες συνθήκες μάθησης.  «Το Σ.Δ.Ε. είναι ένα δώρο που οφείλεις να προσφέρεις στον εαυτό σου» συμβουλεύει ο πρωτοετής εκπαιδευόμενος Θανάσης και παροτρύνει όποιον το επιθυμεί να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό του.

Το άρθρο γράφτηκε από το τμήμα Α1 του Σ.Δ.Ε. Λέσβου, σχολικό έτος 2015-2016.

Επιμέλεια: Ματίνα Σολωμάκου, φιλόλογος 

Φόρμα αναζήτησης εργασίας 

Πίνακας εργαζομένων

Παρακαλούμε στείλτε μας email

αν σας ενδιαφέρει κάποιος απο του εργαζόμενους αναφέροντας τον κωδικό του

 

Στελέχη ΣΔΕ